Pierre Fleury (6)

Pierre Fleury: “We begrijpen elkaar”

Een van de hoofdacts op Horse Event 2018 was Pierre Fleury met zijn zes paarden. Met zijn trouwe Highlanders gaf hij spectaculaire shows, een indrukwekkende promotie van het zogeten ‘Natural Horsemanship’. De communicatie die Pierry Fleury met zijn paarden heeft is van ongekende hoogte: Hij maakt enkel gebruik van lichaamstaal en stemgebruik.

Pierre is het meest gelukkig als hij thuis tussen zijn pony’s kan zijn: “Het is lastig uit te leggen. Ik voel ze aan, we begrijpen elkaar. De relatie die ik met ze heb maakt me erg happy. Ik geef shows om mensen te laten zien wat voor band ik met ze heb, maar ook om uit te leggen dat iedereen dat kan hebben met zijn paard.”

De filosofie van Pierre is gebaseerd op drie belangrijke punten: de natuurlijke manier van leven, het aanpassen aan je paard wanneer je met hem aan het werk gaat en de tijd die je aan je paard spendeert. “Ga gewoon bij je paard in de wei zitten. Je doet niks, je zit er terwijl ze eten en slapen.”

Heb je de prachtige shows van Pierre Fleury gemist? Treur dan niet! Kijk vooral verder en je vindt een hoop prachtige foto’s van hem samen met zijn gehoorzame, lieve en mooie paarden.