Horse event 2017 Vrijdag_74

Emiel Voest gaf 150e clinic op Horse Event

Emiel Voest runt samen met Chaja Kolthoff-Voest de ‘Freestyle Academy’ in Ruinerwold, een kenniscentrum dat zich richt op het trainen van paarden en hun eigenaren. Emiel is grondlegger en ontwikkelaar van het Freestyle-systeem: een systeem dat veelvuldig wordt gebruikt in uiteenlopende sectoren binnen de paardenwereld.

Hierin staat de manier waarop Emiel met paarden om wil gaan centraal: hij denkt niet in hokjes en vindt het belangrijk dat de paarden veelzijdig werk doen. Zo gaan sportpaarden mee op buitenrit en maken zij af en toe een sprongetje.

Maar ook recreatiepaarden moeten goed getraind worden om hun werk op een goede manier te kunnen doen. Emiel richt zich met het systeem voornamelijk op het rijden. Wel zijn er verschillende trainingen die vanaf de grond worden uitgevoerd. Deze werken toe naar verantwoord en vakkundig rijden.

Op Horse Event gaf Emiel de demonstraties ‘Van loswerken naar lange lijnen’, ‘Van lange lijnen naar rijden onder het zadel’ en ‘Welzijn, gezondheid en revalidatie’. Hij gaf deze editie zijn 150e clinic op Horse Event, wat niet onopgemerkt voorbij is gegaan!