Lammert Haanstra (1)

Combinaties gezocht voor longeerclinic

De meeste paardensportliefhebbers weten wel wie hij is: Horse Event-coryfee Lammert Haanstra. Hij schreef geschiedenis als longeerexpert in Nederland. Vanaf de eerste editie van Horse Event, zestien jaar geleden, is Haanstra al van de partij. Longeren met balkjes, aan de dubbele longe, het controleren van tempo en beter leren zitten: Haanstra laat het allemaal aan de orde komen.

Ook dit jaar is Haanstra weer aanwezig op Horse Event met twee clinics. Voor deze clinics zijn wij op zoek naar paarden die een longeerprobleem hebben. Denk hierbij aan paarden die juist erg vlug of traag zijn aan de longe, paarden die niet netjes in een ronde blijven lopen, omdraaien etc. Voor elke clinic zijn wij op zoek naar één paard.

Over Lammert Haanstra
Als kleine jongen vond Haanstra dieren al geweldig. Zijn vader nam hem een keer mee naar een dompteurcentrum waardoor hij gelijk enthousiast was en later dompteur wilde worden. Gefascineerd door dieren vond hij de toenmalige vriend van zijn zus, Peter Rinkes, ook meteen interessant omdat hij een paard had. Zelfs toen de relatie beëindigd was bleef Haanstra bij Rinkes langsgaan om het paard te verzorgen. Daardoor kwam Haanstra in contact met ruiters en begon hij zelf met paardrijden.

 

 

Haanstra deed een instructeurscursus en werkte vervolgens twintig jaar als instructeur bij de KNHS. Momenteel, na 44 jaar, geeft hij nog steeds trainingen bij de KNHS. Haanstra geeft niet alleen longeerlessen maar ook dressuurlessen en de kadercursussen mennen van de KNHS.

Meedoen
Lammert Haanstra zoekt voor zijn clinics op Horse Event paarden die een probleem met longeren hebben. Heb jij een paard die met longeren naar binnen komt? Zich omdraait? Of moeite heeft met het tempo? En ben jij op 15 of 16 september in de gelegenheid om naar Horse Event in Vijfhuizen af te reizen? Geef je dan op voor één van de twee clinics:

–       Zaterdag 15 september
–       Zondag 16 september

Mail informatie over jezelf, je paard, een motivatie, een filmpje van het paard aan de longe en op welke dag je wil deelnemen naar info@horse-event.nl. Er worden twee combinaties gezocht. Bij deelname ontvang je twee toegangsbandjes en een parkeerkaart, de winnaars worden medio augustus bekend gemaakt.