Bastiaan Recht lange teugel clinic

Wanneer kies je voor grondwerk?

Wanneer leer je je paard een oefening aan onder het zadel en wanneer is het beter om dat vanaf de grond te doen? Bastiaan de Recht geeft tijdens zijn clinics op Horse Event antwoord op deze vraag.

Maestro
Bastiaan de Recht is mede-eigenaar van The Neo-Classical School for the Art of Horsemanship. Hij is grondwerkdeskundige en verzorgt opleidingen, die sinds kort zijn erkend door de KNHS.

Van kinds af aan is De Recht gepassioneerd door paarden en hun natuurlijke gedrag. Op jonge leeftijd kreeg hij een paard met een zeer moeilijk karakter. Daarmee ging De Recht naar verschillende trainers die hem adviseerden het paard flink aan te pakken. Hij stond niet achter deze aanpak, maar het paard bleef lastig. Toen De Recht echt niet meer wist wat hij kon doen zag hij onverwacht een documentaire op televisie over klassieke rijkunst. Die documentaire veranderde zijn leven. Bastiaan de Recht raakte nieuwsgierig en ging naar de trainer toe om de methode uit te proberen, die erg goed werkte voor zijn paard.

Hierdoor raakte De Recht geïnspireerd en begon hij in 2005 op zestienjarige leeftijd aan een opleiding in de Italiaanse klassieke rijkunst. Deze opleiding sloot hij cum laude af met de titel Maestro. De Recht bestudeerde vervolgens ook andere rijstijlen. Met zijn visie leidde hij veel paarden op tot en met Grand Prix-niveau.

De Recht is op het moment actief in de wedstrijdsport. Hij traint geregeld bij de gerenommeerde dressuurstal Academy Bartels in Hooge Mierde. Daarnaast is hij druk met het Keurmerk Paard en Welzijn. Dat richtte hij op zodat stallen zich kunnen onderscheiden op het gebied van welzijn van het paard.

Clinics
Dit is het derde jaar dat Bastiaan de Recht aanwezig is op Horse Event. “Het is een mooi evenement. Het leuke is vooral dat er voor iedereen wat te zien en te doen is.” Op 8, 9 en 10 september legt hij tijdens zijn clinics de verbanden tussen het trainen aan de hand en onder het zadel. Ook vertelt hij hoe grondwerk een aanvulling kan zijn op de dagelijkse training.

De clinics van Bastiaan de Recht zijn:
Vrijdag:
Bit Piste; 11:20 tot 11:40 – Openbare les aan Bit-lezers
Bit Stand; 12:30 tot 13:00 – Meet & Greet
Horsemanship Piste; 14:35 tot 14:55 – Dressuur op 6 benen
Bokt Lounge; 16:45 tot 17:30 – Van theorie naar praktijk: biomechanica

Zaterdag:
Bit Stand; 11:00 tot 11:30 – Meet & Greet
Horsemanship Piste; 12:35 tot 12:55 – Dressuur op 6 benen
Bit Piste; 17:10 tot 17:30 – Dressuur op en naast je paard

Zondag:

Bit Stand; 11:00 tot 11:30 – Meet & Greet
Horsmanship Piste; 12:35 tot 12:55 – Dressuur op 6 benen
Bit Piste; 15:00 tot 15:20- Dressuur op en naast je paard