_MG_4180

Gezocht: combinaties voor clinics van Bianca Schoenmakers

Bianca Schoenmakers komt voor de vierde keer naar Horse Event. Ze is een internationaal springamazone en zoekt voor haar clinics zowel onervaren als ervaren springcombinaties. Lijkt het jou leuk om deel te nemen? Lees dan snel verder!

Dressuurruiters en barrage rijden

Voor dressuurruiters kan het maken van een sprongetje helpen om je paard soepel te houden en balans te verbeteren. Bovendien is springen een leuke afwisseling in de training. Ben jij dressuurruiter en heb jij altijd al een sprongetje willen maken? Geef je dan op voor de clinic ‘springen voor dressuurruiters’, die iedere dag wordt gegeven in de Springpiste. Daarnaast geeft Bianca op zondag tips over het rijden van een snelle barrage. Combinaties die moeite hebben om snel door een bocht te rijden en tips willen van een echte specialist, kunnen zich inschrijven voor de clinic ‘een snelle tijd in de barrage’, die alleen op zondag gegeven wordt.

Meedoen
Om mee te doen stuur je een email aan info@horse-event.nl met informatie over jezelf, je paard, een motivatie en aan welke clinic je wilt deelnemen. Voor de clinic ‘springen voor dressuurruiters’ worden per dag drie combinaties gezocht, voor de clinic ‘een snelle tijd in de barrage’ op zondag twee combinaties. Per deelnemer worden twee toegangskaarten en een parkeerkaart beschikbaar gesteld. De deelnemers worden medio augustus bekendgemaakt.

Eerlijkheid
Bianca is opgegroeid tussen de paarden omdat haar ouders actief waren in de paardensport. Door de jaren heen heeft Bianca veel geleerd over het trainen van paarden. “Het gaat er niet om welk systeem je gebruikt, als je maar eerlijk bent richting je paard. Natuurlijk moet je soms consequent zijn, maar doe dit op een eerlijke manier.” Bianca heeft verschillende (internationale) grote prijzen gewonnen. Daarnaast leidt ze jonge paarden op voor het hoogste niveau.

Penny-meisje
Schoenmakers stapt ook zelf in het zadel op Horse Event. “Ik wil laten zien dat springen niet moeilijk is en wil het makkelijk maken voor het publiek. Aankomend jaar is de springamazone voor de vierde keer aanwezig: “Horse Event is echt heel leuk. Doordat het zo veelzijdig is, is er voor iedereen wat te zien. Ik voel me altijd echt weer een Penny-meisje,” aldus een enthousiaste Bianca.