A21V6731

Het bedrijf achter Horse Event

Wat veel mensen niet weten is dat achter Horse Event een topdressuurstal schuil gaat. Organisator van Horse Event is Academy Bartels in Hooge Mierde. Academy Bartels is het familiebedrijf van de internationaal bekende dressuuramazones Tineke Bartels en haar dochter Imke Schellekens-Bartels. De twee zijn verantwoordelijk voor de opleidingen van vele paarden en ruiters en hebben beiden meegedaan aan diverse Olympische Spelen. De zoon van Tineke Bartels, Gijs Bartels is verantwoordelijk voor de evenementen.

Geschiedenis
In de jaren negentig ziet de familie Bartels de vraag naar educatieve clinics als paddenstoelen uit de grond schieten. Tineke Bartels: “In de topsport kom je elementen tegen die je niet kunt leren op een universiteit of uit een boekje. Het klinkt misschien cliché, maar ik vind het gewoon heel erg leuk om kennis over te dragen. Daarom ben ik ook jaren bondscoach geweest.” De familie Bartels denkt vervolgens na over een oplossing om deze groeiende behoefte te kunnen beantwoorden.

Wat veel mensen niet weten is dat Tineke Bartels vóór haar carrière in de dressuursport actief was in de springsport en eventing. Joep Bartels, partner van Tineke Bartels, is dan directeur van een hippisch managementbureau en uitgeverij.

De familie beschikt zodoende over een enorm groot netwerk in de paardensport. Ze halen collega’s als Anky van Grunsven, Piet Raymakers en Emiel Voest over om mee te doen aan een clinicgericht evenement. Gijs Bartels is op dat moment net klaar met zijn studie Business Communication & Public Relations en besluit ermee aan de slag te gaan. Horse Event ziet vervolgens voor het eerst het daglicht op 22 juni 2002.

Academy Bartels Event Management
Inmiddels is Academy Bartels opgesplitst in een dressuurtak en een evenemententak. Ze werken vanaf het prachtige landgoed Culitsrode, vlakbij de Belgische grens. Academy Bartels Event Management is door de jaren heen gespecialiseerd in het ontwikkelen en organiseren van evenementen in de paarden- en dierenbranche. Andere bekende evenementen zijn Animal Event, de prestigieuze paardenveilingen Excellent Dressage Sales en Paard&Koets.

Kijk voor meer informatie op www.academybartels.com.