IMG_4537-Tineke Bartelds en 2 heren in Bit piste

De 5 leukste Horse Event-herinneringen van Tineke Bartels

Honderden clinics, meer dan tien verschillende disciplines, honderden winkeltjes en meer dan 40.000 bezoekers: Horse Event is in de afgelopen vijftien jaar uitgegroeid tot het grootste educatieve paardenevenement van Nederland. De komende tijd blikken wij met de een aantal prominente clinicgevers terug op de hoogtepunten van vijftien jaar Horse Event. Dressuuramazone en toptrainster Tineke Bartels trapt af met haar mooiste herinneringen. Tineke is al vanaf het eerste uur betrokken bij Horse Event en heeft alle edities meegemaakt.

Relaxte sfeer
“Het eerste dat in mij opkomt is de sfeer. Ieder jaar opnieuw hangt er een hele relaxte sfeer op het terrein. Er is geen druk of stress waardoor je ontspannen rond kunt lopen en verschillende clinics kunt volgen”, aldus Tineke.

Eyeopeners
“De afgelopen vijftien jaar heb ik tijdens Horse Event samengewerkt met paardenmensen uit verschillende invalshoeken, zoals Annemarie van der Toorn en Emiel Voest. Ik heb hier veel van geleerd omdat iedereen een andere kijk heeft op een situatie. Mijn blik is hierdoor veel breder geworden.”

Leerzame ervaring
“De clinics met onze sportpaarden waren goede lessen voor zowel paard als ruiter. Het losrijden met bijvoorbeeld dekhengsten was erg spannend met merries, pony’s en andere afleidingen. De paarden raken hieraan gewend, waardoor we tijdens wedstrijden merken dat ze veel rustiger zijn, wat natuurlijk erg fijn is!”

Rassendefilé
“Het rassendefilé is mijn favoriet”, vervolgt Tineke. Toevallig is ook bij de Horse Event-bezoekers het rassendefilé al jaren één van de meest populaire programmaonderdelen. Tineke: “Ik vind het rassendefilé het leukste om naar te kijken. De verschillende rassen bij elkaar maakt het erg bijzonder en je ziet hoe een ras zich onderscheid van een ander ras.”

Variatie
“Er is zoveel te zien en te beleven op Horse Event, dat maakt het ook erg bijzonder. Van een paard op de trailer zetten tot een crossparcours rijden: er is zoveel variatie in zowel clinics als deskundigen van wie je iets kunt leren. Ieder jaar kijk ik opnieuw mijn ogen uit. Ik heb nu ook alweer zin in september!”

Clinics Tineke
Op 8, 9 en 10 september is de zestiende editie van Horse Event in Ermelo. Tineke Bartels is aankomende editie drie dagen aanwezig. In haar clinics brengt ze het bewust bezig zijn met paarden naar voren. Wil jij haar clinics niet missen? Hou dan de website in de gaten waar je vanaf medio juli het tijdschema vindt.